Velkommen til vår Norge på langs blogg.
Vi har tenkt oss på en langstrakt tur til vinteren. Gjengen som starter sørpå i januar består av Hans Jørgen og Linn samt våre fribente venner Birk, Happy og Bamse. Planen er å kjøre et tre spann foran pulk med brems.
Blandt Australias Aborginere var det vikitg å begi seg ut på en lang gå tur kalt walkabout. Her skulle man lære mere om seg selv, og naturen en var del av.
Vi ser også på turen vår som en slags walkabout. En Norsk en, hvor målet er å lære mere av norges natur og kanskje ett og annent nytt om seg selv:)
Vi kommer til å tørke store deler av maten vår, da vi begge har fått vår dose frysetørka mat.
Bloggen vil bli oppdatert i ny og ne, når vi er i siviliserte strøk.

Linn og Hans Jørgen

tirsdag 27. april 2010

Norli til Abisko

Hei Kjäre venner og kjente

Nå har vi kommet oss tiol abisko etter en lang etappe langs grensa.
I fra norli gikk vi gjennom börgefjell med vår venninde therese og to hunder på slep.
utrolig deilig med nytt blod i leiern. Vi feira påske på grannes camping og siden vår depot pakke lot vente på seg hadde vi ikke mat. Men dette ordnet seg da vi fikk vi ferskt bröd, egg ,cola og paskegodteri av et veldig snilt vertskap på Grannes campin.
mens vi venta på pakka slo vi ihjel dagene med is-fiske og spente opp alle hundene våre til et fem spann foran en velbrukt spark og suste utover unkervannet i påskesol.
Videre bar ferden på svenska siden mot hemavann og kongsleden. Vår förste natt på fjellet etter Grannes camping konka kjökkenet totalt. Heldig vis fant vi en renvaktarstue og fikk varmen i oss der. Vi hadde enda to dagsmarsjer til hemavann hvor vi kunne kjöpe nytt kjökken, vi satt og funderte på hva tört vi skulle spise til middag da en hyggelig kar jörgen og hans familie vi hadde tidligere på dagen spurte til råds ang et veivalg, stoppet oss og spurte om vi ville komme hjem til han og familien og spise hamburger. JAjA sa jeg og slik gikk det til at vi fikk turens beste burger hjemme i hytta til Jörgen Linda, barna deres og den ville milo som tok et balle jafs på Hans;) Tusen takk!!!
Videre bar det nordover langs svenske skuter leder da vi kom litt nord for tärnaby fikk jeg nokk av svenske scoter leder. Det höres så fint ut med en scoterled når du er lei av å tråkke i dyå snö, men ledene er reine fartsdump helvete upreparerte og egner seg ikke til ski og pulk. Ved beverholmen mötte vi en hundekjörer kennet som driver firmaet the silent way, utrolig hyggelig kar med veldig balanserte hunder. Kennet rådet oss til å komme oss opp i höylandet mot norskegrensa. Vi fulgte rådet og fikk en flott tur videre. Vi suste innover slukte 4 mil om dagen og selvtillitten og håpet steg om at vi kanskje rakk nordkapp för hösten:) Men brått snudde det deg et vi nermet oss paddeljanta og den ene skia til hans takk for seg... det förte til at vi var tilbake til vårt gamle tempo...
Vi kom til pieskejavri hytten med en ski i hånden og håp om en behjelpelig hyttevert. hytteverten Gustav var en utrolig behjelpelig kar, resten av ettermiddagen holdt han og hans på med å lime skia. Neste morgen var skia god som ny og vi satte ut med freideig mot. Vi gikk 100 meter så fikk vi de värste kladdene noen sinne, 100 meter til og enda verre... to kilometer på tre timer..det er litt pinelig å innrömme at man må gå nesten 200 mil og inn i sverige for å läre seg å smöre ski. Gustav den fantastiske hyttevert kom etter oss og ga oss et valla kurs;) gustav vi takker deg for gliden videre gjennom paddjelanta. Nå kan vi smöre ski.
Turen gjennom paddjelanta var magisk, og plutselig var vi på Abisko.
Jeg husker jeg var her i 2001 med folkehöyskolen, utenfor butikken mötte vi to herja karer og de fortalte at de gikk norge på langs. Jeg husker jeg sto litt i bakgrunnen beskjeden og betraktet disse to värbitte karene som helter.

Ja nå bärer det videre nordover mot helligskogen i morgen og vi håper på å nå frem til masi på ski. Kryss fingra for oss folkens bare 70 mil kvar;)

Klemmer fra oss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar